На честь морського дрона: полярники обрали ім’я для першого тюленятка  

На честь морського дрона: полярники обрали ім’я для першого тюленятка  


Цього року первістка тюленя Ведделла назвали на честь українського морського дрона – SeaBaby.

Команда 29-ї УАЕ обрала ім’я для первістка Ведделла цього року на честь українського морського дрона, що в перекладі означає «морський малюк», повідомили у Національному антарктичному науковому центрі. 

Повне ім’я тюленятка – SeaBaby Світозарович. По батькові – відповідно до того, хто першим знайшов дитинча – біолог Світозар Давиденко.

«Загалом же в фейсбуці та інстаграмі ми отримали майже 400 ідей з іменами для новонародженого тюленяти. Микола, Петрик, Гетьман, Пейджер, Пончик, Шніцель, Сірко, Фродо, Зимко, Торпі, Кавунчик і навіть Пінгвін – пропозиції були дуже різноманітні», – розповіли науковці. 

У четвер, 26 вересня, тюленятку SeaBaby виповнилось вже 10 днів. Він активно росте на маминому молоці й скоро може почати перші знайомства з океаном. Але самостійне життя та харчування у воді ці тюлені починають після закінчення вигодовування – орієнтовно через 7 тижнів після народження.

«Тож незабаром «морські малюки» будуть не тільки в Чорному морі, а й у Південному океані. Нині неподалік «Вернадського», окрім SeaBaby, народилося ще одне ведделлятко. Також тут перебувають чотири вагітні самиці», – зазначали у НАНЦ.

Фото Олександра Мацібури, Анни Соіної та Віталія Камінського.



Стрічка новин
Наш Telegram канал