У справі щодо привласнення коштів ОГХК та ОПЗ з’явився новий підозрюваний 

У справі щодо привласнення коштів ОГХК та ОПЗ з’явився новий підозрюваний 


Про підозру повідомили новому фігуранту справи щодо привласнення понад 500 млн грн ОГХК та Одеського припортового заводу.

Детективи НАБУ повідомили про підозру ще одному учаснику злочинного угрупування, яке діяло на чолі з ексголовою Фонду держмайна, повідомили в САП.

Це співвласник чеської компанії, якій АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» продавало ільменітовий концентрат за заниженими цінами. 

Також САП та НАБУ оновили раніше повідомлені підозри 11 учасникам злочинного угрупування — їх додатково підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 95 млн грн.

За версією слідства, злочинна організація оперувала коштами держпідприємств у період 2019-2021 років. Протягом згаданого часу головою Фонду держмайна був Дмитро Сенниченко.

По суті, фігуранти домагалися призначення до органів управління держпідприємств своїх ставлеників, у баченні яких була реалізація сировини, надання послуг та користування держресурсами. Все це, за даними слідства, робилося суто на користь злочинної групи.

Раніше USM повідомляв, що суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо нардепа-організатора схеми на ОПЗ.