Україна експортує майже весь ільменіт до США та Мексики

Україна експортує майже весь ільменіт до США та Мексики


Майже весь ільменіт Україна експортує до Сполучених Штатів та Мексики для глобальної компанії-гіганта Chemours.

З України 90% ільменіту відправляють до США та Мексики, де кінцевим його споживачем є гігант Chemours, розповів у інтерв’ю LIGA голова правління ОГХК Єгор Перелигін.

За його словами, з початку року Україна вже реалізувала понад 50 тис. тонн ільменіту Вільногірського ГМК, а Іршанського — понад 60 тис. тонн.

Також, станом на вересень, накопичений склад ільменіту в порту Констанца у Румунії. Є вантажі і в порту Південний, якусь частину везуть до Ізмаїла та Чорноморська. 

ДовідкаАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) утворив уряд України у 2014 році для об’єднання Вільногірського та Іршанського гірничо-збагачувальних комбінатів, які були повернуті у власність держави після лізингу. Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат спеціалізується на видобутку та збагаченні ільменітових руд (титанова руда), Вільногірський – підприємство з виробництва концентратів рідкісних металів. Основним структурним підрозділом є гірниче виробництво, яке відпрацьовує родовища у відкритий спосіб з наступною рекультивацією земель.

Раніше USM повідомляв, що держава готує до приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат».