Безпека на морі: Італія допомагатиме Україні

Безпека на морі: Італія допомагатиме Україні


У рамках проєкту Twinning розпочались консультації Адміністрації судноплавства з Італійською береговою охороною.

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

Мова йде про проєкт технічної допомоги Євросоюзу Twinning «Інституційна підтримка Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України у впровадженні acquis ЄС, норм та стандартів з безпеки на морі».

«Його метою є забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України та гармонізації законодавства з нормами ЄС у сфері контролю державою порту, держави прапора та прибережної держави, морської освіти та охорони людського життя на морі», — зазначив Євгеній Ігнатенко.

Завдяки проєкту Адміністрація судноплавства планує: посилити свої спроможності у здійсненні державного нагляду за безпекою на морському транспорті, зміцнити потенціал у сфері підготовки й дипломування моряків, забезпечити належний рівень захисту людського життя в акваторіях Чорного та Азовського морів у морській пошуково-рятувальній зоні України.

«Імплементація міжнародних стандартів також забезпечить високий рівень безпеки мореплавства та підготовки кадрів у сфері морської освіти», — підкреслює посадовець.

Проєкт триватиме 2 роки та складається з двох компонентів:

  • інституційна підтримка Адміністрації судноплавства України у впровадженні норм та стандартів ЄС з безпеки на морі;
  • інституційна підтримка Адміністрації судноплавства у розвитку та вдосконаленні системи пошуку та рятування на морі.

Зазначимо, проєкт реалізується за підтримки Італійської берегової охорони у консорціумі із зацікавленими італійськими інституціями.

Раніше USM повідомляв, що Адміністрація судноплавства та ПРМТУ посилять захист прав моряків.