Пасажири круїзного лайнера застрягли у Відні через повінь (фото)

Пасажири круїзного лайнера застрягли у Відні через повінь (фото)


Внаслідок затоплення доріжки до причалу, 102 пасажири та 40 членів екіпажу змушені залишатися на борту швейцарського річкового круїзника Thurgau Prestige.

Через повінь на Дунаї, викликану сильним дощем, швейцарський круїзний лайнер Thurgau Prestige заблокований біля пасажирського терміналу у Відні. Про це пише Der Standart.

Оскільки доріжка до причалу затоплена пасажири та члени екіпажу не можуть покинути судно з 14 вересня. Загалом на круїзному лайнері застрягли 102 пасажири та 40 членів екіпажу.

Організатор подорожі Thurgau Travel оголосив 16 вересня вранці, що компанія гарантовано забезпечить усіх людей на борту необхідною їжею. Наразі місцева влада вирішує, коли судно зможе продовжити плавання, або коли пасажири зможуть висадитися на берег. 

Як писав USM, внаслідок повеней у Центральній Європі фіксують проблеми із судноплавством в Австрії та Словаччині. Також у столиці Словаччини Братиславі рівень води на Дунаї майже досяг 9 метрів, підтоплені деякі низинні райони. Водночас Угорщина готується до «повені десятиліття», хоча не очікується, що вона перевершить рекорд 2013 року.