На Кілійському суднобудівному заводі підвищилась якість робіт

На Кілійському суднобудівному заводі підвищилась якість робіт


За останні два роки внаслідок модернізації та інвестицій на Кілійському ССРЗ підвищилася якість робіт.

Такими підсумками напередодні 80-річчя Кілійського заводу поділились в Українському Дунайському пароплавстві.

Так, за останні два роки УДП послідовно інвестувало у модернізацію підприємства. На заводі встановили сучасне нове обладнання, після чого підвищилась якість робіт.

«Зокрема запустили ремонт кранового господарства. Наразі проводимо аудит програми модернізації КССРЗ. Оцінюємо якість виконання ремонтів обладнання, яке керівництво підприємства замовляло у підрядних організацій. Виникають питання, на які дирекція має дати відповідь. Це стовідсоткова відповідальність керівника заводу», — зауважили в УДП.

Водночас сьогодні УДП не потребує таких великих обсягів ремонтів, які завод виконував у минулому та позаминулому роках.

На думку підприємців, КССРЗ потрібно активніше залучати замовлення від інших компаній, пов’язаних не лише з судоремонтом.

«Потенціал у підприємства великий, але менеджмент має навчитись диверсифікувати діяльність. Також очікуємо пропозицій по скороченню витрат – в умовах кризи економити доводиться всім без винятків», — підсумували в УДП.

Нагадаємо, підприємство заснували в 1944 році у місті Кілія Одеської області на базі колишніх судноремонтних майстерень Кілійського порту для ремонту річкового флоту Дунайського пароплавства.

У 1960 на заводі опанували також будівництво суден. Основні напрями діяльності – суднобудування (80 %) та судноремонт (20 %), окрім того, завод випускає продукцію для машинобудівної галузі промисловості.

Розвитку суднобудування на заводі сприяє вдале географічне положення – розташування на Дунаї, який замерзає рідко (це уможливлює випуск продукції упродовж року), за 47 км від Чорного моря.

Раніше USM розповідав, що УДП ініціює скасування відстрочки від мобілізації певним працівникам.