З’явилося відео зіткнення двох балкерів біля Австралії

З’явилося відео зіткнення двох балкерів біля Австралії


В результаті зіткнення на одному з суден був знищений резервуар зі зрідженим природним газом.

В мережі з’явилося відео аварії двох балкерів поблизу Австралії. В результаті інциденту на одному з суден був пробитий танк із ЗПГ, повідомляє Splash.

Інцидент стався 16 липня. Корейський балкер HL Eco втратив керування під час маневру для постановки на якір у Хей-Пойнті (Австралія). Судно зіткнулося з тайванським балкером YM Serenity, що проходив неподалік.

Під час аварії, яку зафіксував на відео моряк з тайванського судна, YM Serenity зіткнувся з кормовою частиною HL Eco, спричинивши значні пошкодження балкера. Зокрема, внаслідок аварії був знищений паливний танк із ЗПГ. Частина пального опинилася на палубі іншого судна. 

Також на відео можна побачити, як HL Eco зриває якір з правого борту YM Serenity, що призводить до додаткових пошкоджень на носі останнього.

https://youtu.be/i2oZr4Sx2rc?si=l19Bkqv9MwqAbZXL

Під час інциденту обидва судна були у баласті. Під час аварії HL Eco використовував традиційне бункерне паливо, а не ЗПГ. Інакше це призвело б до більш серйозних наслідків.

Після зіткнення HL Eco попрямував до Китаю для проведення ремонту, тоді як YM Serenity вирушив до Сінгапуру.

Раніше USM писав, що через перекидання двох танкерів біля Філіппін стався масштабний розлив нафти. Забруднення поширилося на понад 50 км.