ЄС впровадив санкції проти 27 суден «тіньового флоту»

ЄС впровадив санкції проти 27 суден «тіньового флоту»


Європейський Союз вперше впровадив санкції проти російського «тіньового флоту» і суден, які перевозять крадене українське зерно.

Рада міністрів ЄС ухвалила 14-й пакет санкцій проти росії, який передбачає заходи проти «тіньового флоту» рф, повідомляє «Укрінформ».

«Вперше ЄС ухвалив заходи, спрямовані проти окремих суден, долучених до російської війни проти України, які є суб’єктами заборони на доступ до портів або надання послуг. Ці судна можуть визначатися такими з різноманітних причин, таких як перевезення військового обладнання для росії, транспортування вкраденого українського зерна, підтримка розвитку російського енергетичного сектору, наприклад, шляхом транспортування компонентів LNG або участі у перезавантаженні LNG», — йдеться у повідомленні Європейської Ради.   

Також обмеження поширюватимуться на танкери «тіньового флоту» росії, які долучені до обходу санкцій щодо граничної ціни на російську нафту. Під ці санкції потрапили 27 суден.

Раніше USM повідомляв, що Рада ЄС ухвалила 14 пакет санкцій проти рф. Зокрема, ЄС заборонить послуги з перевантаження російського ЗПГ на території країн Європи з метою реекспорту в інші країни. Це стосується як перевезень із судна на берег, так і ship-to-ship операцій.