Україна вперше в межах ініціативи Grain from Ukraine експортує соняшникову олію

Україна вперше в межах ініціативи Grain from Ukraine експортує соняшникову олію


В рамках гуманітарної продовольчої ініціативи Grain from Ukraine до країн Африки відправили близько 2,5 тис. тонн олії.

Україна відправить більш ніж 2,453 тис. тонн соняшникової олії в межах Grain from Ukraine. Про це повідомляє Elevatorist.

Вантаж попрямує до Демократичної Республіки Конго, Мозамбіку, Джибуті, Мавританії та Палестини. Відправлення гуманітарного вантажу здійснює Міністерство агрополітики спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP).

«Ми виконуємо місію нашої країни, забезпечуємо продовольчу безпеку у світі. І розширюємо  гуманітарні товари, як було оголошено президентом України Володимиром Зеленським під час другого саміту Grain from Ukraine. Ми постачаємо не лише зерно, а і кукурудзу, горох, а тепер вже і соняшникову олію. Ця олія буде відправлена контейнерами з портів Великої Одеси»,— прокоментував заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич.

Загалом у рамках ініціативи Grain from Ukraine відправили понад 200 тис. тонн гуманітарної аграрної продукції. Станом на травень 2024 року обсяги відправлень гуманітарної продукції до країн Африки та Азії від українського виробника становили пів мільярда доларів.

Раніше USM вже писав, що програму Grain from Ukraine можуть поширити на інші види продовольства.