Моряк, який 12 років чекав на судні зарплату, повернувся додому

Моряк, який 12 років чекав на судні зарплату, повернувся додому


Моряк 12 років не покидав судно, власник якого заборгував йому майже 200 тисяч доларів заробітньої плати.

Абдул Нассер Салех почав працювати механіком на судні Al Maha 12 років тому, повідомляє ПРМТУ.

Станом на кінець перебування на судні, громадянин Сирії мав заборгованість по зарплаті від власника у розмірі 178 тис. доларів США. Зарплату він не отримував протягом дев’яти років. Чоловік розумів, що якщо покине борт, то не отримає нічого.

Судно зайшло до порту Джидда у червні 2022 року. ITF закликала морську владу Саудівської Аравії покласти край недбалості з боку судновласника, компанії Abalkhail Marine Navigation.

Цьогоріч у березні справа зрушила з мертвої точки, і вже в квітні Салех зміг повернутися додому. 

«Я був у жахливому становищі. Умови життя були вкрай поганими. І навіть це не можна порівняти зі стресом, який пережив я і моя сім’я, — сказав Абдул в інтерв’ю для ITF. — Уявіть собі відсутність годувальника сім’ї, який не може надати їм ні моральної, ні фізичної підтримки. У мого сина стався серцевий напад, а у дружини – нервовий зрив. А я не міг їм ніяк допомогти».

Координатор мережі ITF проти зручних прапорів в арабському регіоні та Ірані Мохамед Аррачеді закликав моряків, які працюють на суднах в арабському світі, з будь-якою проблемою звертатися до ITF, аби отримати допомогу і захистити свої права.

Читайте також: Моряки УДП тепер самі обиратимуть судна, на яких виходити у рейс