Рекорд: японець здійснив навколосвітню подорож на яхті (відео)

Рекорд: японець здійснив навколосвітню подорож на яхті (відео)


Юнак побив рекорд, встановлений 30 років тому, ставши наймолодшим японцем, що здійснив навколосвітнє плавання.

Хіроцугу Кімура став наймолодшим японцем, який здійснив навколосвітнє плавання на яхті. На момент подорожі юнаку було 24 роки, повідомляє Kyodo.

Кімура вирушив з Нішіномії у префектурі Хіоґо 22 жовтня і попрямував на південь Тихим океаном. Згодом чоловік обігнув мис Горн у Чилі та через мис Доброї Надії дістався Австралії, перш ніж повернутися до Японії. Подорож молодого японця тривала 231 день. Увесь шлях проходив без жодного заходу в порт. 

Його рекорд похвалив 85-річний японський авантюрист Кенічі Хорі, який у 2022 році у віці 83 років став найстарішою людиною, яка здійснила сольну безпересадкову подорож через Тихий океан.

«Я сподіваюся, що одного разу він зможе стати найстарішою людиною, яка плавала навколо світу без зупинок», — сказав ветеран мореплавства на церемонії з нагоди повернення Кімури.

Хіроцугу Кімура побив рекорд морського авантюриста Коджіро Шираїші. У 1994 році 26-річний чоловік був наймолодшим японцем, а також наймолодшою ​​людиною у світі, яка здійснила кругосвітнє плавання на яхті.

Читайте також: Японська Ocean Network Express встановила новий світовий рекорд