Jack Daniels — історія створення легендарного напою

Jack Daniels — історія створення легендарного напою


Кожна відома торговельна марка проходить складний шлях до успіху. На світовому ринку з шаленою конкуренцією визнання отримують лише цілеспрямовані компанії, які не бояться труднощів, важко працюють над удосконаленням свого продукту та постійно доводять справедливість лідерства. Саме до таких брендів належить американська компанія Jack Daniels — одна з найвідоміших марок віскі у світі, яка має багату історію, сповнену легенд і цікавих фактів.

Image

Неймовірне життя справжнього Джека

Бренд був заснований у 1866 році в місті Лінчбург, штат Теннессі. Протягом довгого часу продукт вдосконалювався талановитими майстрами, зусиллями яких і сформувалася цілком заслужена ціна Джек Деніелс. Точна дата народження підприємця невідома. Але Джаспер Ньютон «Джек» Деніел вважав, що ця подія сталася у вересні, тому завжди святкував свою появу на світ цілий місяць. У дуже юному віці він став учнем місцевого священника та за сумісництвом дистилятора Дена Кола. І навчався хлопчина не проповідям, а тонкощам створення алкоголю. Увесь свій час Джаспер приділяв виробничому процесу. Така відданість пояснювалася особистісною зацікавленістю юнака. Йому подобався такий вид діяльності, а сам Ден Кол завжди прислухався до ідей малого хлопчини. І це не дивно, бо всі нововведення позитивно впливали на якість спиртного. У 13 років Джаспер став повноцінним хазяїном винокурні, а згодом заснував цілий бренд.

Унікальність виробництва та початкові основи маркетингу

Важливим моментом у створенні Jack Daniel’s вважається процес особливого очищення — віскі фільтрується через деревне вугілля цукрового клена перед витримкою у дубових бочках. Процедура, відома як «Лінкольнський процес», додає напою характерного м’якого смаку. Вода, яка використовується для виготовлення алкоголю, походить із печери, розташованої на території дистилерії. Вона вважається особливо чистою, оскільки проходить природну фільтрацію через вапнякові пласти. Вони видаляють залізо, яке може негативно впливати на смак. Деніел чудово розумів, що створити якісний продукт недостатньо. Потрібно ще популяризувати його та поширювати серед споживачів. Він створив у рідному місті Лінчбург яскраві салуни:

  1. White Rabbit;
  2. Red Dog.

Відвідувачів заманював справжній оркестр. При цьому музиканти були далекі від професійного рівня. Головна вимога — вміти тримати інструмент та видавати хоч якісь звуки. І це спрацювало. Заклади стали дуже популярними не тільки в рідному штаті, але й за його межами. Помер Джаспер Ньютон «Джек» Деніел досить дивно. Він вдарив ногою сейф із грошима, від якого забув пароль, пошкодив палець і підхопив смертельну інфекцію. Сьогодні компанія пропонує декілька варіантів смачного алкоголю. З характеристиками деяких версій можна ознайомитися на сайті Maudau. Бренд і досі впевнено займає перші позиції популярності серед світових представників віскі.

#промо