СБУ знищила вже 11 кораблів окупантів

СБУ знищила вже 11 кораблів окупантів


Майже чверть усіх знищених кораблів Чорноморського флоту рф на рахунку бійців Служби безпеки.

Станом на 23 травня 2024 року СБУ вразила 11 російських кораблів. Серед них десантний корабель «Олєнєгорський горняк», заявив голова СБУ Василь Малюк.

Сили оборони України постійно впроваджують найсучасніші військово-технологічні рішення для знищення ворога. Про це свідчить, зокрема, оснащення морських дронів Sea Baby реактивними системами залпового вогню.

«Використання надводних морських бойових дронів — це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося», — зазначив Василь Малюк.

Вперше СБУ використала дрон Sea Baby, оснащений РСЗВ «Град», у грудні 2023 року. Ці багатофункціональні платформи виконують різні завдання, включно з дистанційним мінуванням, що вже дозволило вразити чотири ворожі кораблі.

Завдяки дронам, оснащеним РСЗВ, спецслужба може значно розширити перелік потенційних цілей на морі. Серед пріоритетних цілей є і Кримський міст, у який вже двічі влучали СБУ, в тому числі за допомогою дронів Sea Baby.