Канада почала першу перевалку нафти на танкер з трубопроводу TMX

Канада почала першу перевалку нафти на танкер з трубопроводу TMX


Танкер Dubai Angel пришвартувався до термінала Вестрідж для завантаження першого вантажу нафти з трубопроводу Trans Mountain (TMX).

Танкер Dubai Angel 20 квітня пришвартувався до морського термінала Вестрідж у Ванкувері, готуючись завантажити перший вантаж сирої нафти з нещодавно розширеного трубопроводу TMX. Про це пише Enkorr.

Судно під прапором Маршаллових Островів зафрахтоване канадським виробником нафти Suncor Energy. Танкер має завантажити близько 550 тис. барелів нафти сорту Access Western Blend (AWB) для доставлення у Китай.

Розширений нафтопровід TMX, який транспортуватиме додатково 590 тис. барелів на день до тихоокеанського узбережжя Канади з Альберти, розпочав комерційну роботу у травні 2024 року після довгорічних затримок.

Безперебійна робота TMX дасть канадським виробникам більше доступу до ринків західного узбережжя США й Азії. Водночас зменшення пропозиції важкої сирої нафти вже зробило канадську сировину більш привабливою для покупців. Проте логістичні складнощі у порту Ванкувера можуть дещо обмежити кількість постачань.

Раніше цього місяця Suncor заявила, що орендує судна Aframax у Тихому океані та продає нафту безпосередньо клієнтам, аби максимізувати прибуток.

Читайте також: Канада експортуватиме зелений водень морем до Німеччини