УЗА просить уряд схвалити «економічне бронювання» для збереження економіки

УЗА просить уряд схвалити «економічне бронювання» для збереження економіки


Українська зернова асоціація просить уряд схвалити «економічне бронювання» для збереження економіки і кваліфікованих працівників.

Асоціація звернулася до Президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради, повідомили в УЗА.

В УЗА зазначили, що робота підприємств аграрного сектору можлива виключно за умов мінімальної впевненості, що будуть кваліфіковані працівники та керівники, які щоденно працюють та організовують роботу підприємств. 

УЗА наголосила, що робота агропромислових підприємств неможлива без наявності кваліфікованого персоналу з вузькою спеціальністю, знанням технологій, машин та механізмів, задіяних у виробництві, а також наявності всіх допусків для дотримання техніки безпеки праці, на підготовку якого потрібен час та досвід.

«Ми переконані, що для вирішення питання збереження висококваліфікованих працівників, а відтак збереження функціонування підприємств, потрібен додатковий механізм бронювання військовозобов’язаних – так зване “економічне бронювання”. Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу, навіть за умови посилення мобілізаційних заходів», — прокоментували в Асоціації.

Читайте також: EBA: Бізнес обговорив концепцію моделі економічного бронювання