Україна завершила реконструкцію пункту пропуску Рені

Україна завершила реконструкцію пункту пропуску Рені


Тепер на цьому ПП спільно працюватимуть українські та молдовські контрольні служби.

Автомобільний пункт пропуску «Рені» готовий до запуску спільного митного та прикордонного контролю між Україною та Молдовою. Про це повідомили у пресслужбі Мінвідновлення.

Запуск повноцінного спільного контролю — перший крок для реалізації ініціативи «зелений коридор» між українським пунктом пропуску «Рені», молдавським «Джурджулешти» та румунським «Галацом».

Запуск спільного контролю дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Зараз через «Рені» проходить не більше 50 вантажівок на добу. Україна планує збільшити цю кількість щонайменше вдвічі, прокоментував заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Окрім вантажівок, спільний контроль проходитимуть і автобуси, для них на пункті пропуску передбачено окрему смугу з терміналом. Це дозволить зменшити час очікування для пасажирів. 

Нагадаємо, перемовини щодо створення «зеленого коридору» між пунктами пропуску «Рені–Джурджулешти–Галац» Україна, Румунія та Молдова розпочали наприкінці жовтня 2023 року.

План запуску «зеленого коридору» передбачає розбудову пункту пропуску «Рені», реконструкцію дороги Рені–Галац і розширення її з 2 до 4 смуг, а також додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.