Висоцький: 87% всієї агропродукції експортують морським коридором

Висоцький: 87% всієї агропродукції експортують морським коридором


З портів Великої Одеси експортують 87% всієї української агропродукції.

«Цього року заплановано посіяти достатньо для забезпечення внутрішньої потреби українців та для експорту», — повідомив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики України Тарас Висоцький.

За його словами, у 2023 році в Україні зібрали понад 80 млн тонн зернових і олійних культур.

«У 2023 році українські аграрії експортували продукції на майже 22 млрд доларів. Це важливий сигнал для світу, що Україна готова виробляти і доставляти їжу тим, хто її потребує. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії», – зазначив Тарас Висоцький.

Він також розповів, що український морський коридор показує хороші результати. Так, 87% всієї агропродукції експортується з портів Великої Одеси.

«Загалом у 2024 році заплановано посіяти достатньо зернових та олійних для забезпечення внутрішньої потреби українців та для експорту. Тому Україна залишиться серед лідерів експортерів зернових та олійних», — наголосив Тарас Висоцький.

Як раніше повідомляв USM, у квітні порти України обробили майже 10 млн тонн вантажів. Найбільшу питому вагу у квітні становить обробка зернових вантажів — 6,3 млн тонн (проти 3,9 млн тонн у 2023 році).