Програму Grain from Ukraine можуть поширити на інші види продовольства

Програму Grain from Ukraine можуть поширити на інші види продовольства


Обсяги відправлень гуманітарної продукції до країн Африки та Азії від українського виробника становлять пів мільярда доларів.

Гуманітарну ініціативу Grain from Ukraine можуть поширити й на інші види продовольчої продукції. Про це заявила фахівчиня з продовольчих систем і стійкості Всесвітньої продовольчої компанії в Україні Мікела Каруччі, передає УКАБ.

«Ми розглядаємо можливість сприяння експорту не лише зерна в межах програми Grain from Ukraine, а й відкриття інших напрямків із постачання в країни, які цього потребують, олії, консервованого м’яса та квасолі. Щодо цієї продукції ще тривають або реєстрації постачальників, або проходять випробувальні періоди та завершення тестувань», — сказала Каруччі.

За час повномасштабної війни WFP значно розширила співпрацю з українськими агропереробниками. Обсяги відправлень гуманітарної продукції з України сягнули пів мільярда доларів. Надалі організація планує посилити партнерство із приватним і державним секторами та зміцнювати ланцюги створення доданої вартості.

Читайте також: Україна залишиться провідним експортером продуктів перероблення соняшника