«Нібулон» експортував рекордні обсяги зерна з початку війни  

«Нібулон» експортував рекордні обсяги зерна з початку війни  


«Нібулон» експортував у квітні рекордні обсяги зерна з початку повномасштабного вторгнення.

Результат квітня — 434 тис. тонн перевантаженого збіжжя (кукурудзи та пшениці), повідомили в «Нібулон».

У компанії зазначили, що це найкращий показник з початку повномасштабного вторгнення, і що експорт наблизився до рівня довоєнних показників. 

«Нібулон» повертає собі частку ринку завдяки розвитку альтернативних каналів через Дунайські порти та ефективному використанню можливостей портів Великої Одеси. 

Так, за 9 місяців 2023/24 МР «Нібулон» експортував 2,4 млн тонн агропродукції, попри блокування українських чорноморських портів на початку маркетингового року. 

Очікувані річні обсяги експорту в 2023/24 МР – 3,2-3,4 млн тонн. Поточна частка компанії через Дунайські порти в 1 кварталі 2024 року була в діапазоні 20-30%. 

«Наразі робота логістичної інфраструктури “Нібулону” розподілена між двома каналами. Після того, як завдяки ЗСУ було відновлено роботу портів Чорного моря, значна частина обсягів зернових, які ми експортували через “річку”, переорієнтувалася на “велику воду”. Водночас Дунай продовжує відігравати ключову роль для нашого експорту – частка цього каналу у структурі продажів складає 70%», – розповів директор з торгівлі «Нібулон» Володимир Славінський.  

Читайте також: «Нібулон» пройшов сертифікацію на використання машин для розмінування сільгоспземель