БЕБ викрило нову схему «сірого» експорту зерна з терміналу в Одесі

БЕБ викрило нову схему «сірого» експорту зерна з терміналу в Одесі


Бюро економічної безпеки (БЕБ) оприлюднила нові факти, що підтверджують вивезення зерна з терміналу «Олімпекс» без сплати податків. 

Як зазначається у судовому рішенні, група осіб організувала на території Києва, Одеси та Одеської області схему вивезення агропродукції без сплати податків. Про це пише Latifundist.

Для цього підозрювані нібито використовували реквізити підприємств з ознаками «ризиковості»: ТОВ «АУТСТАФФ 19», ТОВ «ЕКСПРЕС ВСЕ» й ТОВ «АГРОТРАНС-ГРУП». 

Фактичне доставлення зерна та розрахунок за готівку здійснювався на терміналі «Олімпекс». Цілісні майнові комплекси використовували для зберігання, накопичення та перевалки сільськогосподарської продукції «ризикових» компаній.

Раніше на одеському терміналі виявили агропродукцію без документів. Станом на 10 листопада 2023 року на терміналі були залишки зерна: близько 22,6 тис. тонн пшениці, 11 тис. тонн сої та майже 9 тис. тонн кукурудзи. За клопотанням прокурора суддя схвалив рішення про арешт збіжжя. Право власності на термінал належало ТОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» і ТОВ «Аттолло Гранум».

Раніше USM писав, що на Одещині викрили керівників підрозділів податкової та митниці. Посадовці за хабарі гарантували підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів.