Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з росії

Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з росії


Президент США Джо Байден підписав закон, який забороняє імпорт з росії збагаченого урану.

Двопартійний закон забороняє імпорт з росії збагаченого урану для атомних електростанцій, повідомляє «Укрінформ».

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що цей закон має ще більше обмежити фінансування кремлівського режиму.

«Сьогодні президент Байден підписав закон, що передбачає низку історичних кроків, які зміцнять енергетичну та економічну безпеку нашої країни шляхом зменшення – та остаточного усунення – нашої залежності від росії у цивільній ядерній енергетиці»,- зазначив Салліван.

За його словами, новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі.

«Це допоможе зберегти наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І з урахуванням безпрецедентних $2,72 мільярда федерального фінансування, які Конгрес недавно виділив на запит президента, це запустить нові потужності для збагачення (урану – ред.) у Сполучених Штатах. А також надішле чіткий меседж промисловості про те, що ми прагнемо довгострокового зростання нашого ядерного сектору», – зазначив представник адміністрації США.

Новий закон забороняє імпорт урану з рф через 90 днів після підписання. Він забезпечить пільги до 2028 року для комунальних підприємств, які будуть змушені зупинити ядерні реактори після припинення постачань з росії. 

Також документ передбачає виділення $2,7 млрд для розвитку галузі переробки урану у США.

Читайте також: США ухвалили заборону на імпорт російського урану