США сприятимуть передачі Україні заморожених активів рф

США сприятимуть передачі Україні заморожених активів рф


Сполучені Штати допомагають країнам Європи розробити механізм передачі заморожених коштів рф на користь України.

«Ми продовжуємо працювати з нашими європейськими партнерами, аби забезпечити, що ті (прим.: російські) активи, які залишаються, і надалі залишатимуться замороженими, ми використаємо на благо України», — заявив речник Держдепу США Метью Міллер, пише «Укрінформ». 

Таким чином посадовець прокоментував питання щодо намірів країн ЄС використати відсотки із заморожених російських активів на військову допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, після початку російського військового вторгнення в Україну демократичні країни світу заблокували російські фінансові активи, що перевищують суму у 300 млрд євро. Вважається, що більшість з цих активів перебувають у фінансових установах на території країн Європейського Союзу, зокрема в Бельгії.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну країни Заходу заморозили понад 300 млрд євро фінансових активів рф. Більшість із цих коштів перебувають у банках ЄС.

Напередодні передачу Україні прибутків від заморожених активів росії ухвалили посли ЄС. Далі рішення має фіналізувати Рада ЄС.

Як повідомляв USM, перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні