Командувач ВМС ЗСУ зустрівся з лідером кримських татар Джемілєвим

Командувач ВМС ЗСУ зустрівся з лідером кримських татар Джемілєвим


Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України зустрівся з Героєм України Мустафою Джемілєвим.

Віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся з одним із провідників кримськотатарського національного руху, першим головою Меджлісу кримськотатарського народу, Народним депутатом України та Героєм України Мустафою Джемілєвим, повідомили у ВМСУ.

Під час зустрічі сторони обговорили історичні паралелі між депортацією кримськотатарського народу 1944 року, жертв якої в Україні традиційно вшановують 18 травня, та утисками, яких зазнають представники цього народу від сучасних окупантів Криму – російської федерації.

Віцеадмірал Олексій Неїжпапа подякував усьому кримськотатарському народові за внесок у захист України та сприяння Збройним Силам, зокрема – і національному флоту, а особливо – за тих їх синів і доньок, які сьогодні служать в лавах Сил оборони, і за тих, хто поклав своє життя у боротьбі із російськими загарбниками.

На завершення зустрічі учасники поділились особистими думками щодо подальшої співпраці на найближчий час та після деокупації українського Криму.

Довідка. Мустафа Джемілєв (80 років) – Герой України (2023), політичний та громадський діяч України кримськотатарського походження. Один з провідників кримськотатарського національного руху, політв’язень, дисидент.

Читайте також: «Законні цілі»: Зеленський розповів про плани на Кримський міст