У США випробували прототип підводного дрона (відео)

У США випробували прототип підводного дрона (відео)


У Сполучених Штатах завершили тестування прототипа підводного безпілотника.

Безпілотник Manta Ray побудували науковці Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів США (DARPA). Дрон перевозитиме корисні вантажі в океані, повідомили в DARPA.

Також до створення БпЛА долучилася американська компанія Northrop Grumman.

Прототип безекіпажного підводного апарата (UUV) завершив повномасштабні випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії цьогоріч в лютому та березні.

«Наше успішне повномасштабне випробування Manta Ray підтверджує готовність транспортного засобу до реальних операцій після того, як його швидко зібрали в польових умовах із модульних субсекцій, — прокоментував керівник програми Manta Ray доктор Кайл Вернер. — Поєднання модульного транспортування по пересіченій місцевості, складання в польових умовах і подальше розгортання демонструє перші в своєму роді можливості для надзвичайно великого UUV».

Компанія Northrop Grumman відправила прототип Manta Ray частинами з місця виготовлення в Меріленді до місця його тестування в Каліфорнії. Це дозволить швидко розгортати дрон в будь-якій точці світу без завантаження причалів у портах.

«Доставляючи транспортний засіб безпосередньо до призначеної для нього зони експлуатації, ви зберігаєте енергію, яку транспортний засіб витратив би під час транспортування», — сказав Вернер.

Судно сконструйовано з кількома відсіками для корисного вантажу різних розмірів і типів, що дозволяє виконувати різноманітні військово-морські завдання.

DARPA співпрацює з ВМС США щодо наступних кроків щодо тестування та переходу на цю технологію.

Читайте також: Морські дрони Sea Baby стануть ще небезпечнішими для ворога, — СБУ