Морським коридором пройшло понад 700 суден з серпня

Морським коридором пройшло понад 700 суден з серпня


Понад 22 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури експортовано з початку роботи українського морського коридору. 

Загалом, з серпня шляхом скористалися понад 700 суден, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Кубраков завітав до портів Великої Одеси та зазначив, що наразі перевалка йде з трьох портів – «Чорноморська», «Одеси» та «Південного». 

«Вночі (на 11 лютого) вони знов були атаковані російськими дронами. На жаль, маємо пошкодження інфраструктури для перевалки і знищене зерно», — зазначив міністр.

Кубраков нагадав, що з 18 липня (останнього дня роботи зернового коридору) в результаті атак рф на морські порти України пошкоджено майже 200 об’єктів портової інфраструктури, постраждало понад 26 цивільних осіб. 

«Портовики досить швидко відновлюються. Сьогодні побачив це на власні очі. Щобільше, щодня збільшують обсяги перевалки. Про це, а також про перспективи функціонування обговорили на нарадах у трьох ключових портах України», — зазначив міністр.

За його словами, понад 22 мільйонів тонн за пів року – «не межа». 

«Модернізація як самих портів, так і супутньої інфраструктури – мережі автомобільних доріг та залізниці – при належній безпековій складовій дозволить збільшити обсяги щонайменше на чверть», — резюмував міністр.

Нагадаємо, в ніч на 10 лютого росіяни випустили по Одещині три хвилі «шахедів», уламки одного зі збитих БпЛА пошкодили технічну споруду припортової інфраструктури.