«Укрзалізниця» переправлятиме фури на поїздах через українсько-польський кордон

«Укрзалізниця» переправлятиме фури на поїздах через українсько-польський кордон


Спочатку в мережі з’явилося відео, де залізницею рухаються навантажені на котрейлерні платформи українські фури. Тепер в УЗ пояснили, що це ще один спосіб впоратися з блокадою з боку польських перевізників.

Наразі польські митники вже проводять огляд навантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Хрубешувом. У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», — розповів Ткачов.

За його інформацією, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», — пообіцяв представник УЗ. За його словами, оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».