Морський експорт пального з рф зріс на 8,5%

Морський експорт пального з рф зріс на 8,5%


Експорт російського дизпального та газойлю морем збільшився до 2,8 млн метричних тонн у листопаді.

У листопаді морський експорт дизельного пального та газойлю з російських портів збільшився на 8,5%. Наразі цей показник становить приблизно 2,8 млн метричних тонн сировини. Про це повідомляє Enkorr із посиланням на London Stock Exchange Group (LSEG).

Нагадаємо, раніше рф тимчасово заборонила експорт дизпального, щоб усунути його нестачу на внутрішньому ринку. Самообмеження рф зняла 22 листопада. Так, за перші три тижні листопада виробництво дизелю на російських НПЗ зросло майже на 11% від середнього рівня жовтня — до 238 120 тонн на добу, пишуть Reuters.

За даними LSEG, за листопад у російських портах завантажили не менше ніж 0,93 млн тонн дизпального, здебільшого у балтійському порту «Приморск». Більшість партій цього вантажу прибуде у бразильські порти у грудні.

Разом із тим, минулого місяця близько 550 тис. метричних тонн дизпального й газойлю з портів рф попрямували до африканських країн: Лівії, Того, Гани, Сенегалу та Кот-д’Івуару.

Ще 155 тис. метричних тонн ДП росія запланувала для перевалки з судна на судно поблизу грецького порту «Каламата». Кінцеві пункти призначення цих вантажів наразі невідомі.