УДП продовжує ремонт суховантажу «Измаил»

УДП продовжує ремонт суховантажу «Измаил»


Судно «Измаил» готуються відправити на місце проведення ремонту.

На суховантажі «Измаил» замінили радіонавігаційне та аварійно-рятувальне обладнання. Тепер судно може відправитись у док, повідомили в УДП.

«Місяць тому ми повідомляли, що наші фахівці налаштовані оптимістично – попри всі наявні технічні проблеми перспектива відновлення «Измаила» є. Це дійсно так, але в процесі перевірки систем та агрегатів виявляємо все більше слабких місць. На відміну від «Вилково» доведеться відновлювати допоміжні дизель-генератори. Орендар не подбав про їх ремонт. Скоріш за все нас чекають і більш масштабні, порівняно з «Вилково», роботи по корпусу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, останнє з трьох морських суден орендар передав УДП у жовтні 2023 року. Тоді виявилось, що технічний стан «Измаила» гірше, ніж очікували фахівці. Зокрема закінчився термін документації на аварійно-рятувальне обладнання, а орендар не повідомив про це заздалегідь.

Як раніше повідомляв USM, під час розвантаження в Бургасі (Болгарія) судно «Измаил» отримало наказ повернутися до України. Капітан подумав, що моряків хочуть хитрістю «мобілізувати та відправити на фронт», і відмовився виконувати наказ.