Maersk встановить Starlink на 330 суднах

Maersk встановить Starlink на 330 суднах


Данська судноплавна компанія Maersk планує встановити Starlink на 330 своїх суднах до середини наступного року.

Maersk об’єднується з супутниковою мережею SpaceX Starlink, щоб оснастити сотні контейнеровозів високошвидкісним Інтернетом, повідомляє Bloomberg

Мета компанії — покращити моральний дух екіпажу та прискорити процес цифровізації логістичних послуг.

Близько 30 суден оснастили системами в межах пілотної програми. До середини 2024 року Maersk хоче встановити технологію на більш ніж 330 суднах. 

На багатьох суднах Інтернет-підключення залежить від старих супутників, через що моряки у довгих рейсах часто почуваються віддаленими від сімей та світових новин. Ця проблема нарешті стала видимою під час пандемії COVID-19, коли екіпажі подовгу не могли зійти на берег або завершити свій рейс, і місяцями були ізольовані від світу. 

«Мореплавство — це дуже складна робота, і подібна ініціатива є частиною нашої загальної спроби підвищити добробут і благополуччя наших моряків, поки вони на борту», ​​— прокоментував керівник відділу управління флотом і технологій Maersk Леонардо Сонціо.

Він навів приклад плавання у віддалених районах, таких як південна частина Тихого океану, де судна можуть від 4 до 13 днів подорожувати комунікаційно «сліпими зонами» із дуже обмеженим зв’язком. Starlink, навпаки, забезпечить майже безперебійний доступ до електронних листів, соціальних мереж і відеодзвінків незалежно від місця розташування суден.

Також Maersk очікує, що встановлення Starlink допоможе зменшити кількість бортових ІТ-інцидентів, приблизно 60% з яких пов’язані саме з проблемами з’єднання. Це, своєю чергою, має покращити комунікацію між екіпажем та менеджерами на березі під час вантажних перевезень.

Раніше USM повідомляв, що японський судновласник Mitsui OSK Lines (MOL) планує встановити Starlink на 140 своїх суднах до кінця цього року.