ВМС Британії відстежили серію російських суден поблизу своїх вод

ВМС Британії відстежили серію російських суден поблизу своїх вод


Військові кораблі Королівського військово-морського флоту і патрульні літаки відстежили серію російських військових кораблів, які наближалися до Британії.

Есмінці HMS Tyne, HMS Portland і літак P8 Poseidon провели операцію з моніторингу пересування російського флоту у водах поблизу Британії, в тому числі в Північному морі й північній Атлантиці, пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

HMS Portland, що базується в Плімуті, і літаки працювали разом для моніторингу російських кораблів, включаючи корвети “Бойкий” і “Град”, крейсер “Маршал Устинов”, есмінець класу “Удалой”, “Сєвєроморськ” та інші.

Представник військово-морського флоту заявив, що велика кількість російських кораблів була пов’язана з Днем Військово-морського флоту Росії, який відзначався в Санкт-Петербурзі 30 липня.

За його словами, британський фрегат для пошуку підводних човнів і морський патрульний літак є чудовим дуетом для визначення місцезнаходження та моніторингу операцій, що дозволяє вести постійне спостереження з моря та повітря.

«Виявивши корабель або підводний човен, літак може повідомити позицію, дозволяючи військовому кораблю перехопити та відстежити», — додав він.

Повідомляється, що HMS Tyne, який базується в Портсмуті, стежив за трьома російськими кораблями під час виконання окремих завдань, в тому числі за “Меркурієм”, корветом класу “Стерегущий” та науково-дослідним судном “Академік Ніколай Страхов”.

Фото ілюстративне.