Білгород-Дністровський порт вп’яте виставлять на аукціон

Білгород-Дністровський порт вп’яте виставлять на аукціон


Невдовзі Фонд держмайна вп’яте виставить Білгород-Дністровський порт на аукціон з приватизації.

10 липня відбулось засідання аукціонної комісії щодо продажу єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Про це повідомила директорка порту Оксана Кіктенко. За її словами, дату аукціону призначать найближчим часом.   

Нагадаємо, 14 червня аукціон з приватизації майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» не відбувся через відсутність учасників. Це була вже четверта спроба приватизації підприємства.

Порту потрібні інвестиції та модернізація для запуску повноцінної роботи. Це можливо лише завдяки залученню приватного інвестора.

Раніше USM повідомляв, що трудовий колектив ДП «БДМТП» може залишитися без зарплат через конфлікт підприємства з податківцями. Податкова служба Одеської області примусово списала з рахунків підприємства майже 850 тис. грн, які призначалися для зарплат працівникам порту.

Важливо, що новий власник порту, якого оберуть в ході процедури приватизації, має повністю погасити борги із зарплати та податків протягом 6 місяців після купівлі об’єкта. Тож податкова служба практично не має жодних ризиків, що після приватизації новий господар порту не виплатить борги перед бюджетом.