Український моряк розповів про чесне отримання документів

Український моряк розповів про чесне отримання документів


Фото ілюстративне.

Моряку вдалось підтвердити стаж через кваліфікаційну комісію. Якщо через агента ця процедура коштує 4 тис. грн, то у правовому полі таке питання обійшлось йому у 121 грн.

«Моряки розповідають про отримання документів після відновлення роботи постанови 1499», повідомляє Українське об’єднання моряків (USU).

Так, 28 червня один з моряків у чаті «Моряк більше не буде мовчати» написав, що йому вдалось підтвердити кваліфікацію.

«Вчора подався на підтвердження за стажем через представника. Сьогодні отримав позитивну відповідь від кваліфікаційної комісії. Заплатив 121, 20 грн у Держказначейство. Крім витрат на довіреність та переклад. Якщо вам не підходить такий варіант, можете отримати документи (фантики) за 4к через агента», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Дії» тестують онлайн-послуги для моряків.  

Українське об’єднання моряків нагадало, що вони продовжують боротись за підтвердження документів без хабарів і не потрібних іспитів для моряків, які працюють, та присвоєння через чесний міжнародний тест CES 6.0.

Як раніше повідомляв USM, суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків в Україні. Так, 26 червня суд скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, який раніше заборонив Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, передбачені постановою №1499.