Словаччина посилює контроль українського зерна

Словаччина посилює контроль українського зерна


Словаччина посилює контроль транзиту через свою територію українського збіжжя.

Тепер зерно з України будуть перевіряти на відповідність критеріям якості так само, як і продукцію місцевих виробників. Також посилюється контроль транзиту українського збіжжя через територію Словаччини. Про це заявила генеральна секретарка службового управління міністерства сільського господарства Зузана Нузовська.

«Всі партії зерна, які прямуватимуть транзитом через наш кордон, працівники фінансового управління будуть опечатувати. Водночас партії, призначені для Словаччини, перевірятимуть відповідно до словацьких стандартів», — наголосила Нузовська.

Такі заходи країна впроваджує через те, що дешеве та якісне українське зерно швидко захоплює східноєвропейський ринок. Місцеві фермери не можуть конкурувати з українською продукцією, тому ціни на зернові на місцевих ринках падають.

Нещодавно USM писав, що Україна та Польща домовились про спрощення транзиту зерна. Ще раніше Єврокомісія погодила виплати країнам, чий ринок постраждав від напливу українського зерна. Йдеться про Польщу, Румунію та Болгарію.